Vill du uppleva något nytt och samtidigt ta ett steg närmre ditt framtida jag?

 

I projekt Moves erbjuds du coachning mot arbete och studier samt en praktikperiod i norra Sverige. Fokus ligger på dina mål och din väg framåt. Praktiken anpassas utifrån dina behov och önskemål. Hela praktikperioden finansieras av projektet.

Ta chansen att uppleva en ny del av Sverige och samtidigt skaffa dig erfarenhet och kunskap på din väg mot ditt framtida mål i arbetslivet!

Projektet vänder sig till dig som är 18–29 år och skriven i Landskrona kommun, Lunds kommun eller Helsingborgs kommun, har försörjningsstöd och inte har en aktiv planering med Arbetsförmedlingen. Din medverkan behöver godkännas av din kontaktperson på kommunen.

Projektet är uppdelat i följande tre faser:

 

Förberedelsefas
Vi inleder med åtta intensiva veckor där du i grupp och individuellt försöker komma fram till vad du ska göra i framtiden.
 Du kommer att: göra arbetsplatsbesök, diskutera olika yrken, skriva CV och personligt brev, arbeta i grupp och individuellt, planera din praktik, få reda på mer om praktikorten Luleå. Allt för att skapa inspiration och energi för din framtid.

 

Praktik i Luleå
Du kommer att få en praktikplats i eller omkring Luleå. Praktikplatsen tas fram utifrån dina behov och önskemål Vi har inga låsta praktikplatser utan anpassar din praktik efter din personliga profil. Praktikplats och boende tas fram av vår partner Sunderby folkhögskola.

 

Slutfas
Du kommer hem efter sju veckors praktik långt hemifrån som utmanat dig och och fått dig att växa och utvecklas. 

 

Projekt Moves är ett nationellt projekt och drivs i samarbete med Sveriges kommuner och regioner, SKR. Projektet finansieras av Europeiska socialfonden (ESF) 

Vill du läsa mer om projektet?

Länk till skr.se

Projektledare