Om jobbet

En engagerad internationell koordinator på heltid sökes till våra kontor i Lund, Malmö eller Göteborg. I denna tjänst kommer du att röra dig i gränssnittet mellan utbildning och arbetsmarknad. Det är en riktigt rolig tjänst om du tycker om att jobba internationellt på hemmaplan, där ordning och reda men ändå flexibilitet är din vardag. Vi arbetar med projekt inom Erasmus + där studenter kan göra en praktikperiod utomlands inom sin utbildning. Vi tar idag emot studenter från 8 länder i Europa, främst från Tyskland, Italien och Frankrike. De gör en arbetsplatsförlagd praktik inom sin utbildning, det kan vara allt från lärare i grundskola till IT.

 

Dina arbetsuppgifter

Som internationell koordinator hos oss kommer du att ansvara för vår mottagande avdelning där vi hjälper studenterna med praktikplatser och boenden i Skåne och Göteborg. I tjänsten ingår att ha kontakt med våra samarbetsorganisationer i Europa, då det är de som skickar studenterna. Du ansvarar för att studenter blir intervjuade och sätter dig in i vilka arbetsuppgifter de behöver ha på sina praktikplatser. Vidare matchar du studenterna mot företag samt ansvarar för att det finns boenden till studenterna. När studenterna är på plats följer du upp och är kontaktperson. Du skapar och underhåller företagsnätverk i samarbete med vår marknadsavdelning. I tjänsten ingår även en del administration kring praktikplatserna. Det är en mycket varierande tjänst där du möjliggör för studenterna att få en riktigt bra upplevelse i Sverige. Vi har ett mycket gott rykte ute i Europa då vi håller både en hög kvalitet och nöjdhetsgrad!

 

Kompetenskrav

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning samt minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är flexibel och initiativrik. Du kan arbeta självständigt, gillar att inspirera och är en kommunikativ person som har samtalet som ditt främsta verktyg. Du har ett professionellt förhållningssätt samt förmåga att möta människor med olika bakgrund, behov och förutsättningar.

 

Vi önskar att du har följande kompetenser:

  • Minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet 
  • Eftergymnasial utbildning, 2 år eller längre
  •  Engelska och svenska flytande i tal och skrift (tyska och franska är meriterande)
  • B-körkort 

 

Öppen för alla

Vi fokuserar 100% på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

 

Om oss

Sandson AB arbetar med arbetsmarknaden, låter det tråkigt? Det tycker inte vi. Sedan 2002 har vi hjälpt företag och arbetssökande att hitta varandra. Både i Sverige och internationellt.

Vi på Sandson AB arbetar med Stöd och matchning. Vi hjälper även svenska studenter som vill göra delar av sin utbildning utomlands och studenter från EU att göra arbetspraktik i Sverige. Vi har ungdomsprojekt där ungdomar upp till 29 år får möjlighet att få jobb eller utbildning i Sverige, genom att göra praktik utomlands. Dessutom rekryterar vi för Expat partners.

Sandson är en del av Företagsutveckling där vi tillsammans möjliggör arbetsmarknaden för svensk och internationell arbetskraft. 

Ansökan skickas till ansok@sandson.se.  Bifoga CV och personligt brev.

 

Tryck här för att skicka din ansökan direkt