Palermo är huvudstad och den största staden på Sicilien, en ö utanför södra Italiens kust. En ö som är ett populärt turistmål. Här får du sol, värme och god mat! Palermo grundades ca 700 f kr som hamnstad och har idag strax över 600 000 invånare. bartendrarHär är besöksnäringen, såsom restauranger och hotell, expansiv. Även produktion av vin och frukt är omfattande och Sicilien är en viktig exportör av mat och dryck .

Eftersom Palermo är huvudstaden på Sicilien finns här också ett stort utbud av arbetsplatser och företag inom de flesta sektorer.

terassIntresset för fotboll är stort i Palermo, precis som i övriga Italien och Palermos lag spelar, i sina rosa tröjor, i högsta ligan serie A.Palermo

Palermo är en stad full med historia och vacker arkitektur men är samtidigt en modern stad med flera universitet, ett dynamiskt uteliv och tillfällen till shopping.

Från Palermo kan du också åka på dagsutflykt till Etna, som är en aktiv vulkan, och populär turistattraktion. Kring Etna finns också många vinodlingar och vacker natur.

Läs vidare på:

https://wearepalermo.com

http://palermo.com/

Vår partner i Palermo