Internationell möjlighet för dig som går på folkhögskola!

Är du studerande på Albins folkhögskola, Eslövs folkhögskola eller Folkhögskolan Hvilan och går på ett yrkesprogram? Då har du möjlighet att göra din praktik utomlands via vårt gemensamma projekt! 

Genom finansiering från Erasmus+ har vi nu möjlighet att erbjuda Erasmus+studerande att göra sin praktik utomlands. Inom projektet finns även möjlighet för personal att göra studiebesök och jobbskuggning utomlands.

Projektet startar 31 december 2020 och sträcker sig tre år framåt. Att göra ett praktikutbyte i ett annat land ger dig möjligheten att uppleva en annan kultur samt lära dig hur det kan fungera inom din bransch i ett annat land. Du får även möjlighet att utveckla dina språkkunskaper samt få en erfarenhet som hjälper dig att växa som person.

Är du personal kan en jobbskuggning ge dig värdefull inblick in din bransch utanför Sveriges gränser samt ge inspiration till att utveckla din utbildning. Det ger också din arbetsplats möjlighet till internationell prägel. Kontakta oss så kan vi berätta mer om utlandsmöjligheterna för dig som är personal!


Är du student och vill skicka en intresseanmälan till praktik utomlands?

Till intresseanmälan

Koordinator

Dessa platser är det möjligt att åka till:

Palermo

Palermo

Palermo

Italien

graffiti

Berlin

Berlin

Tyskland

elever i ett klassrum

Studerande

Studerande

Process

Här beskrivs arbetsprocessen mot praktik utomlands för dig som är studerande på folkhögskola

lärare vid whiteboard samt person som tittar mot honom

Personal

Personal

Process

Här beskrivs arbetsprocessen för dig som är personal på folkhögskola och har en studerande som ska söka till praktik utomlands.

Vill du veta mer? 

 

Till vanliga frågor & svar