Skaffa internationellt perspektiv och kunskap i ert företag - ta emot en praktikant!

Genom att ta emot en praktikant från ett annat EU-land, under en längre eller kortare period, får ni möjlighet till att fånga upp branscherfarenhet från andra länder, skapa nätverk och få ny kompetens till företaget. 

I dag tar över en kvarts miljon europeiska ungdomar varje år chansen att åka på studieutbyte, praktik eller som lärling utomlands. Erasmus+ erbjuder möjligheter för Europas unga att berika sig med språkkunskaper, studier och internationell erfarenhet.

Vad får mitt företag ut av att ta emot en praktikant via Sandson?

  • Du får en nyfiken och driven praktikant.

  • Du får kompetens i kommunikation och kulturell kompetens som gynnar kommunikationen med kunder och partners. 

  • Du kan skapa nätverk med framtida kollegor och få möjlighet till riktad rekrytering.

Vi på Sandson har lång erfarenhet av att stötta företag som tar emot praktikanter från andra EU-länder. Innan praktikperioden börjar har vi förberett praktikanten. Vi samarbetar med skolor, universitet och sändande organisationer runt om i Europa för att skapa bästa möjliga matchning och säkerställa kvalité för alla parter. 

Vi ansvarar för alla praktiska frågor såsom resor, boenden, introduktion på plats och försäkringar. Därutöver finns vi alltid tillgängliga och håller löpande kontakt med er som arbetsgivare såväl som med våra praktikanter. Det är kostnadsfritt för er som företag att ta emot en praktikant och vi intervjuar alltid samtliga deltagare för att säkra kvalité förväntningar och språkkunskaper. 

Vi lyssnar gärna på er och era behov och matchar sedan dessa med våra praktikanters utbildningar och yrkeserfarenhet. 

Idag arbetar vi med partners i Tyskland, Italien, Frankrike, Spanien, Portugal och Slovenien. Alla projekt är individuella och beror på utbildningsnivå, möjligheter och förväntningar. Vårt mål är att praktikanten växer och blir stärkt i sin framtida yrkesroll och att företagen vi arbetar med ges möjlighet till att växa i en föränderlig och internationell omvärld. Vi arbetar målmedvetet för att stötta dig som arbetsgivare och säkerställa en god process för alla inblandade.

Frågor & Svar

Klicka här för att komma till vanliga frågor och svar.

FAQ

Kontakt

Vårt hostingteam består av Johan & Magnus och du är välkommen att mejla dem för att boka ett möte!

incoming@sandson.se