-Vad jobbar du med?

-Jag är arbetslös, svarade jag.

 Det blev tyst runt bordet. Jag passade inte in, hade ingen identitet. Sedan dess har vi på Sandson mött 1000-tals människor med samma erfarenhet, skillnaden är att runt vårt bord är man någon, 

på väg mot att drömmen skall bli verklighet.

-Magnus Andersson, VD 

Rusta och matcha i Malmö, på vårt sätt

Vår vägledning är individanpassad och baseras på dina specifika behov. Är du nöjd med ditt CV och vill fokusera på nästa steg i din karriär? Kanske är utmaningen för dig att hantera intervjuer? Vill du veta hur din kompetens står sig mot nyutbildade? Detta är några av de frågor som vi på Sandson inom Rusta och matcha arbetar med dagligen. Vi förstår att allas behov är olika och vi respekterar det.

Vi hjälper dig att upptäcka nya möjligheter genom att noggrant analysera din kompetens och dina behov för att avgöra vilka resurser vi behöver använda. Vi delar med oss av vår erfarenhet och inspirerar dig.


Karriär har traditionellt sett förknippats med att klättra till högre befattningar och högre lön. Idag innebär karriär lika mycket en personlig som en professionell utveckling anpassad efter den individ du är. Alla har en karriär. Alla behöver och vill vid olika tidpunkter utveckla sin yrkesliv och känna tillfredsställelse genom stimulerande arbetsuppgifter. En handledare fungerar som en motor. Genom vår personliga handledning inom Rusta och matcha kan vi hjälpa dig att se nya möjligheter och utforska andra vägar.

Sandsons karriärutvecklingsprogram inom Rusta och matcha i Malmö

I vårt karriärutvecklingsprogram får du som deltar i Rusta och matcha möjlighet att delta i veckovisa aktiviteter på våra kontor, inklusive jobbforum, företagsbesök, seminarier och workshops. Vi erbjuder alla dessa aktiviteter på våra kontor i Malmö, Lund, Helsingborg och Göteborg. Mer information om vårt karriärutvecklingsprogram och vår eventkalender når du via länkarna.

Sandsons Akademi 

Inom vårt karriärutvecklingsprogram inom Rusta och matcha ingår även Sandsons Akademi. Förutom personliga möten med din handledare får du tillgång till en digital plattform som vi kallar för Sandsons Akademi, som stöttar dig mellan dina möten med handledaren. På Sandsons Akademi kan du ta del av olika utbildningsmoduler som ger dig nya insikter och verktyg som jobbsökande. Modulerna finns tillgängliga både som videokurser och PDF-material för att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Innan du påbörjar utbildningarna får du en introduktion till Sandson som leverantör inom Rusta och matcha, samt en överblick av vårt team och viktig praktisk information för dig som deltar i Rusta och matcha. Men det viktigaste av allt är att du får kunskap om allt från att skapa en bra CV till att bygga upp ett professionellt nätverk och effektivt söka jobb - och mycket mer! Läs gärna mer om Sandsons Akademi här.

Folkhögskolor 

På Sandson samarbetar vi även med folkhögskolor runt om i Skåne för att kunna erbjuda dig en studiemotiverande folkhögskolekurs om du saknar gymnasieexamen eller grundläggande högskolebehörighet. Kursen sträcker sig över tre månader och syftar till att motivera dig till fortsatta studier efter att du har fått individuell vägledning och de verktyg som behövs för att nå dina mål. De skolor vi samarbetar med är Albins Folkhögskola, Folkhögskolan Hvilan och Eslövs Folkhögskola.


Vad är Rusta och matcha?

Rusta och matcha är ett stöd för personer som är inskrivna på Arbetsförmedlingen. Tjänsten erbjuder en personlig handledare från en leverantör som vägleder dig till arbete eller utbildning. Leverantören hjälper dig genom att identifiera dina specifika behov och förutsättningar. Det är Arbetsförmedlingen som bedömer om du är berättigad att använda tjänsten Rusta och matcha. Kontakta en handläggare för att få en bedömning. Om du blir hänvisad till Rusta och matcha ska du meddela Arbetsförmedlingen vilken leverantör du vill välja. Välj den leverantör som bäst motsvarar dina behov utifrån deras branschkunskap och vilka städer de har kontor i. Du kan även välja baserat på vilket språk leverantören tillhandahåller tjänsten på.

Hur väljer jag Sandson i Malmö som leverantör inom Rusta och matcha?  

Det gläder oss att du vill välja oss som leverantör! Du kan välja Sandson genom att ange vårt KA-nummer på "Mina sidor" på Arbetsförmedlingen.se, eller genom att kontakta en handläggare på Arbetsförmedlingen. Därefter kommer vi att kontakta dig för att boka in ett uppstartsmöte med din personliga handledare.

Här är Sandsons KA-nummer för Malmö: 100722997

 


Vår adress i Malmö är centralt belägen på Centralplan 8 - på Malmö Centralstation. Varmt välkommen!

Måndag, onsdag, torsdag och fredag kl. 08.30-12.30

Öppettider för spontanbesök under sommaren: 

V.28-V.29 Onsdag 13.00-15.00

V.30 Onsdag 10.00-12.00

V.31 Måndag 10.00-12.00

V.32-V.34 Måndag 10.00-12.00

 

Hos oss på Sandson i Malmö möts du av engagerade medarbetare, stark vilja och ett omfattande nätverk. Tillsammans skapar vi möjligheter för dig i hela Öresundsregionen och Göteborg. Vi tillhandahåller även Rusta och matcha i  LundHelsingborg och Göteborg.

Sandson AB är en auktoriserad leverantör inom Rusta och matcha, med uppdrag från Arbetsförmedlingen. För mer information om vårt uppdrag kan du läsa här

Sagt om våra handledare i Malmö från tidigare deltagare:

"Min handledare har hjälpt mig framåt med både det praktiska som t ex tips kring CV, personligt brev, kommunikation i samband med intervju och kontakt med potentiella arbetsgivare samt mindset när jag tappat självförtroendet efter lång tids arbetslöshet"


"Jag fick den hjälp jag mest behövde av min handledare. Jag rekommenderar gärna Sandson, här ser man människan och forcerar inte. Jag känner förtroende för er och det ni gör"


"Det som har haft störst värde för mig är samtalen och vägledningen från min handledare som varit oerhört professionella och motiverande"


 

Rusta och matcha

Handledare på Sandson i Malmö

Alla handledare inom Rusta och matcha på Sandson har en akademisk examen. Tillsammans har vi en bred erfarenhet av olika branscher och sektorer. 

Har du frågor kring Rusta och matcha på Sandson i Malmö?