-Vad jobbar du med?

-Jag är arbetslös, svarade jag.

 Det blev tyst runt bordet. Jag passade inte in, hade ingen identitet. Sedan dess har vi på Sandson mött 1000-tals människor med samma erfarenhet, skillnaden är att runt vårt bord är man någon, 

på väg mot att drömmen skall bli verklighet.

-Magnus Andersson, VD 

Rusta och matcha i Helsingborg

Vår handledning inom Rusta och Matcha i Helsingborg är individanpassad och grundar sig i dina specifika behov. Är du nöjd med ditt CV och vill fokusera på att ta nästa steg i din karriär? Kanske är intervjusituationen din största utmaning? Behöver du utvärdera hur din kompetens står sig jämfört med nyutexaminerade? Dessa är några av de frågor vi på Rusta och Matcha hanterar dagligen. Vi har respekt och förståelse för att alla har olika behov.

Vi hjälper dig att upptäcka nya möjligheter genom en grundlig analys av din kompetens och dina behov. Vi delar med oss av vår erfarenhet och inspirerar dig.


Traditionellt sett innebär karriär att avancera till högre befattningar och högre lön. Idag innebär karriär lika mycket personlig utveckling som professionell, anpassad efter vem du är som individ. Alla har en karriär. Alla behöver och vill vid olika tidpunkter utveckla sin yrkesmässiga tillvaro och uppleva tillfredsställelse genom givande arbetsuppgifter. Våra handledare fungerar som katalysatorer. Genom personlig handledning inom Rusta och Matcha kan vi hjälpa dig att upptäcka nya möjligheter och pröva andra vägar.

Sandsons karriärutvecklingsprogram inom Rusta och matcha i Helsingborg

Inom vårt karriärutvecklingsprogram för Rusta och Matcha i Helsingborg erbjuder vi dig som deltar möjligheten att delta i veckovisa aktiviteter på våra kontor, inklusive jobbforum, företagsbesök, seminarier och workshops. Vi tillhandahåller även  alla dessa aktiviteter på våra kontor i Malmö, Lund, och Göteborg. Mer information om vårt karriärutvecklingsprogram och vår eventkalender finns här.

Sandsons Akademi 

Inom vårt karriärutvecklingsprogram för Rusta och Matcha ingår även Sandsons Akademi. Utöver dina personliga möten med handledaren får du tillgång till en digital plattform som vi kallar Sandsons Akademi, vilken stöttar dig mellan mötena med handledaren. På Sandsons Akademi har du tillgång till olika utbildningsmoduler som syftar till att ge dig nya insikter och verktyg i din jobbsökning. Modulerna finns tillgängliga både i videoformat och PDF-format för att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Innan du påbörjar utbildningarna kommer du att få en introduktion till Sandson som leverantör inom Rusta och Matcha, samt en översikt över våra medarbetare och viktig praktisk information för deltagare inom Rusta och Matcha. Men framför allt kommer du att få kunskap om allt från hur du skriver en imponerande CV till hur du bygger upp ett professionellt nätverk och hittar jobbmöjligheter på bästa sätt - och mycket, mycket mer! Mer information om Sandsons Akademi finns här.

Folkhögskolor 

Vi på Sandson samarbetar även med folkhögskolor runt om i Skåne för att kunna erbjuda dig som inte har en gymnasieexamen eller grundläggande högskolebehörighet en studiemotiverande folkhögskolekurs. Denna tre månader långa kurs syftar till att motivera dig till fortsatta studier efter att du har fått individuell vägledning och de verktyg du behöver för att uppnå dina mål. De skolor vi samarbetar med är Albins FolkhögskolaFolkhögskolan Hvilan och Eslövs Folkhögskola.


Vad är Rusta och matcha?

Rusta och Matcha är ett stödprogram för personer som är registrerade hos Arbetsförmedlingen. Inom detta program erbjuds du en personlig handledare från en leverantör som vägleder dig till arbete eller utbildning. Leverantören identifierar dina specifika behov och förutsättningar. Det är Arbetsförmedlingen som avgör om du är berättigad till Rusta och Matcha. Kontakta en handläggare för att få en bedömning. Om du blir tilldelad Rusta och Matcha, meddela Arbetsförmedlingen vilken leverantör du vill ha. Välj den leverantör som passar dina behov utifrån deras branschkunskap och vilka städer de har kontor i. Du kan även välja baserat på det språk som leverantören erbjuder tjänsten på.

Hur väljer jag Sandson som leverantör inom Rusta och matcha i Helsingborg?  

Vi är glada att du vill välja oss som leverantör! Du väljer Sandson genom att ange vårt KA-nummer på "Mina sidor" på Arbetsförmedlingen.se, eller genom att informera en handläggare på Arbetsförmedlingen. Därefter kontaktar vi dig för att boka in ett uppstartsmöte med din personliga handledare.

Här är Sandsons KA-nummer för Helsingborg: 10072296


Vårt kontor i Helsingborg är centralt beläget på Thure Röings gata 4 - bara några minuters gång från Helsingborgs Centralstation. Välkommen!

Hos Sandson AB möter du engagemang, ambition och ett omfattande nätverk som tillsammans skapar möjligheter för dig i hela Öresundsregionen och Göteborg. Vi erbjuder även Rusta och matcha i städerna Malmö, Lund, och Göteborg.

Sandson AB är en leverantör inom Rusta och Matcha på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Mer information om uppdraget finns här

Sagt om våra handledare i Helsingborg från tidigare deltagare:

”Min handledare är mycket aktiv, inspirerande och engagerad”


”Min handledare i Rusta och matcha bemötte mig vänligt och positivt. Hon ställde rätt frågor, utmanade mig och gav råd. Vi hade en bra kommunikation och jag fick tydlig information. Min handledare såg till att jag fick en positiv, inspirerande och professionell upplevelse för första gången sedan jag blev arbetslös”


”Min handledare är en proffsig och engagerad coach som bemötte mig bra. Jag kände mig stärkt och motiverad efter varje möte. Jag blev väl förberedd och motiverad snabbt"


"En fantastisk handledare och en leverantör inom Rusta och matcha som verkligen levererar! Ni är måna om arbetssökande, ser individen, det känns inte som att ni bara gör ert jobb"

Rusta och matcha

Handledare på Sandson

Alla handledare inom Rusta och matcha på Sandson har en akademisk examen. Tillsammans har vi en bred erfarenhet av olika branscher och sektorer. 

Frågor kring Rusta och matcha på Sandson i Helsingborg? Kontakta oss!